Sunday, May 10, 2015

Doctor ke Designer ?

Assalammualaikum

Yesterday, our batch had an annual batch dinner. The theme was Guns and Roses which means the theme attire was Black, White and Red.

Everybody was thrilled with the dinner weeks before. We were like will you be wearing later? Dah hantar tempah baju ke?

Tempah baju sound like peh kaya gila budak budak ni kan. Kalau kau duduk sini, kau pahamlah macam mana perasaan dia. Upah menjahit kat sini murah. Satu je masalah dia tau which is tak banyak jenis material. 

Some ada je yang tersama material baju tapi design lain. Kau jangan memain dengan perempuan tau.. dia punya masam muka  kalau orang sama baju memang seminggu baru manis balik muka (itupun kalau muka manis lah)

Aku awal awal dah tempah baju. Awal bulan lepas kot lepas tahu ada dinner. 
Saje je acah-acah test hantar tailor awal sebab takut tak sampai expectation pulak nanti. 


So this is the result of baju dan hasil design sendiri. 


Simple je. Upper part tu lace yang tak berapa lace sangat lah dan di lining dengan satin hitam.

Semua pun sibuk pilih kain pastu design kaw kaw pahtu tailor pun pening nak jahit macam mana.
Kitorang kan lepas 5 tahun kat sini aku taktahulah turned out jadi designer ke doctor nanti hahahahha.

Kbye. 

No comments:

Post a Comment

Blog's Followers