Monday, September 08, 2014

Chicken Spaghetti Bolognese

Assalammualaikum w.b.t

Hye korang. Aku ni memang minat bab masak-masak ni semua tapi kadang kadang tu rasa malas bila bahan-bahan nak masak tu complicated ya amat! Terus macam hilang rasa nak memasak. Lagi sedih kalau time memang terasa sangat nak makan something pastu nak buat tu complicated. Jadi hasrat dilupakan. Kita beli je senang.

Tapi tengah-tengah bosan tengok tv mesti rasa nak makan sesuatu. Makan jajan kan tak elok jadi bila lapar, nak senang, masak makanan yang simplee sangat ni SPAGHETTI !

Yummy. Finger Lickin Good tau !

Dah lah senang, sedap pulak tu kan. So this is the bahan-bahan yang diperlukan :


Cara-cara : 
1. Panaskan minyak dalam kuali dalam kuantiti yang bersesuaian.
2. Tumiskan bawang putih yang dipotong dadu.
3. Masukkan sos prego dan kacau.
4. Masukkan ayam yang dicincang halus halus.
5. Tambahkan air dan tunggu hingga sos mendidih (tanda ayam dah masak)
6. Jika kurang rasa, tambahkan sos cili dan sos tomato untuk balance kan rasa spaghetti ikut selera masing-masing.
7. Rebus Mi (saya guna Spirals).

Dan kita dah boleh hidang dan makan. Mudah, senang dan sedap !

Maaf gambar tak cantik. Sebab tengah lapar la katakannnnnnn hihi


Sebab nak masak yang hebat-hebat, kita taklah hebat, jadi yang simple mimple ni je la mampu nak display hihi.
Ada masa, ada tips kita share lagi.

Bye. 

No comments:

Post a Comment

Blog's Followers