Friday, September 12, 2014

Bakal Jadi Perantau

Assalammualaikum w.b.t

Hye semua. Tak lama lagi kita nak jadi perantau tau. Duduk dekat negara orang which is tak jauh sangat pun tapi kira jauhlah jugak sebab tak boleh capai naik kereta (kot la sebab aku ni geografi fail sikit).

Jeng jeng jengg . . .

Kat mana?

Hehe aku dapat offer buat medical degree dekat India under USM (thanks MARA). Alaaaa yang USM-KLE International Medical Programme tu. Course ni actually kata orang usm tu exactly sama je macam yang ada kat Kubang Kurian tu. Yang bezanya is kami belajar kat India sebab ni offshore program.

Tapi yang bestnye jugak, graduate nanti sijil kita tertulis MD USM tau. Dia tak tulis KLE tu nanti. So kiranya sijil ipta lah kan. Alhamdullilah. Berkat daripada kesusahan yang ditanggung. Tak ramai tahu tapi siapa yang tahu mungkin faham maksud aku.

Seriously banyak betul dugaan aku nak belajar medical ni. Tapi Alhamdullilah at the end aku dapat jugak sesuatu yang aku betul puas hati and rasa secur sekarang ni. Betullah apa orang cakap "Nak seribu daya, taknak seribu dalih" Yelah, kalau niat dan cita-cita serta keinginan nak jadi doktor tu tinggi dan mebuak buak jadi kita kena lah usahakan ye dak? Nasib baik aku tak patah semangat lagi walaupun ada kadang kadang aku rasa mcm tak kuat but I have friends and family and lecturers that kept on supporting me from behind for me to be able to keep on track again.

This is such a blessing to have these wonderful people around me. Now I am really busy preparing my documents for MARA and then to do India VISA and packing and and and. Yes there are so may and!

Thank you for your pray people, I really appreciate it! Do pray for me so that I can get through all these process and fly safely to India okay? Okay. (tiru The Fault in Our Stars hihi)

Okay, I should a good sleep. Tomorrow onward gonna be a really tiring days for me.

Thanks for reading !

No comments:

Post a Comment

Blog's Followers